top of page

Retorikten Öz'e


Aile ve aile ile alakasız herhangi bir kurumu kıyaslamak, sanki biri varsa öteki yokmuşcasına bir algıya davet etmek, ailenin işlevsel yapısının toplum için önemini es geçip sadece işlevsiz kısmına işaret etmek, "Aile kutsaldır" söylemi kadar "Her aile toksiktir" söylemi de bizi bağlamdan oldukça uzaklaştıran politik bir tavırdır.

.

Bir ailenin toksik ögeler içermesi, işlevsiz hâle gelmesi ayrı bir konudur; tüm aileler toksiktir demek ayrı bir toksisitedir.

Ne yapalım? Aileyi güzel hatrınız için ortadan mı kaldıralım? Yoksa işlevsel kısımlarını güçlendirip, işlevsiz kısımlarını azaltmaya mı gayret edelim..?

.

Aileyi "zehirli" addetmenin amacı nedir? Bilinçli bir dikkat çekme amacı taşımıyorsa şayet, psikolojik, sosyolojik, politik hangi amaca, ne için hizmet etmektedir bu tavır?

Yine politik bir şeyleri çağrıştırmayacak olsaydı, bekâmızla ilgilidir, derdim.. ama buradan "aile kutsaldır"a bir patika döşemek istemiyorum..

.

Bugün, aile dediğimizde bakacağımız değerler, kriterler, işlevi, işlevsizliği, birey ve toplum için anlamı her zamankinden daha önemlidir toplumumuz için.

.

Deniz


@sosyalaileplatformu

@denizsaraced


0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page